FAQ: stempelgebruik & inkt

 

 

Wat is de levensduur van een stempel?
Dit hangt een beetje af van hoe intensief je de stempel gebruikt. In principe kan een stempel jaren en jaren meegaan. Wel is het belangrijk de stempel na gebruik netjes schoon te maken en goed droog te bewaren.  


Hoe maak ik een stempel schoon als ik met andere inkt wil werken?
Stempel na gebruik je stempel droog op een blaadje papier. Na het droog stempelen kun je de stempel schoon wrijven met een alcoholvrijdoekje. Laat de stempel na het reinigen altijd eerst goed drogen. Je kunt ook een stempelcleaner gebruiken. Dit is vooral nodig na het stempelen met onuitwisbare inkt.

Welke inkt raden jullie aan?
Er zijn veel verschillende merken inkt op de markt. Een goede inkt is heel belangrijk, hier valt of staat de kwaliteit van de stempelafdruk mee. Bij studio Liefhebberen worden verschillende soorten inkt verkocht. Per merk worden de eigenschappen beschreven. Hier alvast een kort overzichtje:

   Versafine: inkt geschikt voor papier en speciaal voor stempels met fijne lijntjes (wij gebruiken zelf deze zwarte inkt altijd).
   Versafine CLAIR: inkt zeer geschikt voor papier! Drukwerkkwaliteit (wij zijn fan!).
   Memento: inkt voor alledaags gebruik, heel goed geschikt voor de onderwijsstempels.
   Memento Luxe: inkt geschikt voor stof en hout. Kan ook voor papier worden gebruikt, maar je krijgt snel te veel inkt op je papier.
   VersaCraft: inkt geschikt voor stof, hout en papier. Leuk voor DIY projecten.
   Stazon: inkt voor speciale ondergronden. Kan ook voor papier worden gebruikt, maar even oefenen voor papier is wel nodig. 

Voor meer handige stempel & inkt informatie, kijk eens bij de stempeltips!

© 2017 - 2024 Studio Liefhebberen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel