Om jullie te laten weten wie ik ben schreef Wieteke Zwame deze tekst over mij. Fotografie Suus maakte de foto's. 

Hét gezicht en talent achter Studio Liefhebberen, meet Marrit!

 


  Ze stond al jaren voor de klas
  in Amsterdam toen ze op het idee kwam
  om het nakijken makkelijker en leuker te maken.  
  Marrit de Jong (inmiddels 31 jaar) creëerde
  vervolgens haar eigen stempel.  
  Ze zocht filmpjes via Google om zichzelf de
  handenarbeid van stempels maken eigen te maken,
  iets waar ze een groot talent voor bleek te hebben.

 

 


Een uit de hand gelopen hobby 
Al snel bleek er in haar omgeving veel vraag te zijn naar op maat gemaakte stempels. Toen Marrit besloot haar steeds groter wordende aanbod van stempels in een webwinkel aan te bieden, liep haar nieuwe hobby al snel uit de hand. Ze was zó druk met het ontwerpen, maken en verkopen van stempels en ander hobby materiaal, dat ze haar carrière als leerkracht vaarwel zei.

In maart 2016 giet Marrit haar liefhebberij in een wat professioneler jasje en schrijft zij zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam: ‘Studio Liefhebberen’. Net als vele beginnende ondernemers begon Marrit haar webwinkel in eerste instantie vanuit haar achterkamer in Amsterdam, waar ze met haar man Jorn woonde. In haar keuken maakte ze alle stempels door het belichten van polymeer. Al snel groeit het bedrijf letterlijk uit haar huiskamer waardoor ze haar eerste lasermachine voor snij- en graveerwerk huisvest in haar ouderlijk huis in het Friese Sint Nicolaasga. 

  

Tot diep in de nacht 
Die eerste laser stuurde Marrit op afstand aan vanuit haar woning in Amsterdam. Inmiddels hielp Marrit haar moeder; Greetje, ook mee in het bedrijf. Aan haar onder meer de taak om de laser te besturen en de stempels in elkaar te zetten. Een klus die zij met liefde op zich nam om vervolgens wekelijks met alle bestellingen naar dochterlief in Amsterdam af te reizen om deze samen klaar te maken voor verzending. 

  

Terug naar de Friese roots
Na de komst van zoon Finn groeide bij de geboren Friezin de behoefte om terug te keren naar Friesland en haar (schoon-)familie. Zo kon ze haar zoontje eenzelfde omgeving bieden waarin zijzelf was opgegroeid, één met ruimte om hem heen en familie in de buurt. In Heerenveen vonden Marrit en haar man Jorn een woning waarin er naast ruimte voor een gezin op de groei, ook voldoende plek was voor ‘Studio Liefhebberen’ om als volwaardig aan-huis-bedrijf te fungeren. 

Het meeste energie krijgt Marrit nog altijd van de maatwerk-verzoeken die zij ontvangt, om vanuit een wens van haar klant een nieuw product te creëren. Zo ontwerpt zij stempels, veelal met de hand getekend welke afkomstig zijn van ideeën die mensen via haar ideeën box indienen. Haar klanten komen uit heel Nederland én België, waarbij de bestellingen uit België regelmatig de overhand hebben. Veel aanvragen komen uit Marrit haar oude beroepstak, het onderwijs, maar ook steeds meer hobbyisten en liefhebbers weten haar te vinden. 

 

Nog meer creaties 
Na de komst van dochter Luna in 2019 vindt Marrit inmiddels een mooie balans tussen moederschap en ondernemerschap. Marrit typeert echter niet als een salesgedreven ondernemer, maar siert zich door bescheidenheid welke wellicht enigszins te wijten valt aan haar Friese roots. Stralen doet ze echter voluit als de gepassioneerd hobbyist die ze is met een bak aan ideeën en een gave voor creatie. Het verbaast dan ook niemand dat het volgende avontuur al gepland staat. Haar creatieve uitingen én haar succesvolle samenwerking met haar moeder leidde in de zomer van 2019 tot de totstandkoming van een gezamenlijk nieuw project genaamd ‘Dierbare Jij’. Een platform waar je inspiratie en waardevolle items vindt om dierbaren te herdenken. Lees er hier meer over.

© 2017 - 2024 Studio Liefhebberen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel