STEMPELEN

Hoe kan ik het beste stempelen? 
Het inkten van de stempel is het handigst door de stempel met de stempelkant naar boven te leggen en de inkt deppend aan te brengen met het stempelkussen. Zo is er meer controle en maakt het niet uit hoe groot je stempelkussen is. Je voorkomt verder randjes bij de afdruk. Maak voordat je gaat stempelen eerst een paar proefdrukken. Zorg voor een stevige, vlakke ondergrond om op te stempelen. Je kunt ook een stuk foam, een computer muismat of een papierblok onder het papier leggen dat je wilt stempelen. 


INKT

Welke inkt is geschikt voor mijn stempel?
Er zijn veel verschillende merken inkt op de markt. Een goede inkt is heel belangrijk, hier valt of staat de kwaliteit van de stempelafdruk mee.  

In de webshop zijn verschillende soorten inkt te koop. Je vind hier ook de eigenschappen per inkt. Memento LUXE inkt is zeer geschikt voor stof. Na het gebruik van het strijkijzer wordt deze inkt watervast. 

Mijn inktkussen is kleiner dan mijn stempel, wat nu? 
Dit is gelukkig helemaal geen probleem. Je krijgt de beste stempelafdruk door het inktkussen op de stempel te drukken i.p.v. andersom. Breng de inkt deppend aan op de stempel, zo heb je meer controle over waar je de inkt wilt en voorkom je randen tijdens het stempelen. 


VERZORGEN

Op welke manier kan ik mijn stempel schoonmaken? 
Om lang plezier te hebben van je stempels is het schoonmaken belangrijk. Dit kun je het beste direct na het stempelen doen. Wanneer de inkt indroogt is het namelijk lastiger te verwijderen. 

Stempel na gebruik je stempel droog op een blaadje papier. Na het droog stempelen kun je de stempel schoon wrijven met een alcoholvrij doekje. Laat de stempel na het reinigen altijd eerst goed drogen voordat je deze opbergt. Je kunt ook een stempelcleaner gebruiken. Dit is vooral nodig na het stempelen met onuitwisbare inkt. 

 

© 2017 - 2024 Studio Liefhebberen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel